7 مرحله طلایی بازیافت و سورتینگ پلاستیک – خبرگزاری پپنا – پلیمر (پلاستیک) و بسته‌بندی

7 مرحله طلایی بازیافت و سورتینگ پلاستیک

7 مرحله طلایی بازیافت و سورتینگ پلاستیک

خبرگزاری پلیمر و بسته بندی – پپنا (www.ppna.ir):

سرنوشت بطری های پلاستیکی که تنها یک بار از آن ها استفاده می کنیم چه می شود؟

پلاستیک یکی از پرمصرف ترین مواد در جهان است، اما به دلیل ماهیت زیست تخریب ناپذیرش، تهدیدی جدی برای محیط زیست می‌باشد. بازیافت پلاستیک گامی مهم در کاهش اثرات منفی آن بر محیط زیست است. در ادامه شرکت دیباج صنعت پاسارگاد به نحوه بازیافت و سورتینگ پلاستیک و نقش ذخیره سازی سیلو و سیستم انتقال مواد پنوماتیک (PCS) در این فرآیند می‌پردازیم.

مرحله 1: سورتر و سورتینگ پلاستیک ها

اولین مرحله در فرآیند بازیافت پلاستیک، سورتینگ پلاستیک است. پسماندهای پلاستیکی از خانه‌ها، صنایع و مؤسسات تجاری جمع‌آوری می‌شوند و به کارخانه تفکیک پسماند شهری (MRF) فرستاده می‌شوند. در آنجا بر اساس نوع، شکل، رنگ و غیره تفکیک می‌شوند. در ابتدا با استفاده از دستگاه متال دتکتور ناخالصی‌های فلزی از پلاستیک‌های بازیافتی جداسازی می‌شوند. سپس مواد بازیافتی به دستگاه سورتر انتقال داده می‌شوند. سورتر / سورتینگ پلاستیک مرحله مهمی در فرایند بازیافت است. زیرا که پلاستیک‌های مختلف خواص متفاوتی دارند و نباید آن‌ها را با هم بازیافت کرد. همچنین سورتینگ / سورتر پلاستیک را می‌توان به کمک ماشین و یا به صورت دستی انجام داد. سورتینگ / سورتر پلاستیک شامل بازرسی بصری و جداسازی زباله‌های پلاستیکی به دسته‌های مختلف مانند PET، HDPE، PVC، LDPE، و سایر است. برای سورتیگ / سورتر پلاستیک از ماشین آلاتی نظیر نوار نقاله، حسگر مادون قرمز، کلاسیفایر هوایی (طبقه بندی با هوا)، متال دتکتور و…. استفاده می‌شود. شرکت دیباج صنعت پاسارگاد انواع اپتیک سورتر های ظرفیت متوسط و ظرفیت بالا را با استفاده از هوش مصنوعی برای بهترین نوع تفکیک پسماند پلاستکی را ارائه می‌دهد.

مرحله 2: خرد کردن پلاستیک ها

در این مرحله ضایعات پلاستیکی تفکیک شده با استفاده از ماشین‌هایی مانند گرانولاتور (گرانول ساز) یا خردکن به قطعات کوچک، خرد می‌شوند. خردکردن پلاستیک، انتقال زباله‌های پلاستیکی را به مرحله بعدی فرآیند بازیافت آسان‌تر می‌کند. خردکن‌ها از تیغه‌های چرخان پرسرعت برای برش زباله‌های پلاستیکی به قطعات کوچک استفاده می‌کنند. اندازه قطعات خرد شده به نوع ضایعات پلاستیکی و محصول موردنظر بستگی دارد.

مرحله 3: شستشو پلاستیک

مرحله بعدی در فرایند بازیافت، شستشو پلاستیک‌ها است. پلاستیک خرد شده در آب داغ شسته می‌شود تا هرگونه کثیفی، زباله و سایر ناخالصی‌ها از بین برود. سپس پلاستیک با استفاده از نیروی گریز از مرکز یا هوای گرم خشک می‌شود. فرایند شستشو هرگونه آلودگی را از پسماندهای پلاستیک جدا می‌کند و پسماندها را برای مراحل بعدی آماده می‌کند.

مرحله 4: سورتینگ ثانویه پلاستیک ها

بعد از شستشو و خشک کردن بطری های پلاستیکی پرک شده، مجدداً بر اساس نوع و رنگ دسته‌بندی می‌شوند. این مرحله به منظور اطمینان از کیفیت پلاستیک بازیافتی و جلوگیری از آلودگی متقابل است. از پلاستیک‌های پرک شده برای تولید محصولات جدید استفاده می‌شود. پرک‌های پلاستیکی تفکیک شده در سیلو های بزرگ برای محافظت در برابر عوامل محیطی نظیر رطوبت، گرد و غبار و گرما، نگهداری می‌شوند. پسماند پلاستیکی در مرحله پیش یا پس از تفکیک می‌توانند با استفاده از سیستم انتقال مواد پنوماتیک (PCS) از دستگاه سورتر به سیلو و یا از سیلو به اکستروژن انتقال یابند. این سیستم از فشار هوا برای انتقال پرک‌های پلاستیکی از طریق شبکه‌ای از لوله‌ها به داخل اکسترودر استفاده می‌کند.

مرحله 5: ذوب و اکستروژن پرک پلاستیک

در مرحله بعد، پلاستیک‌های بازیافت شده در دستگاه اکسترودر مورد فرآیند شکل دهی قرار می‌گیرند. بطری های بازیافت شده که به پرک‌های پلاستیکی تبدیل شده‌اند می‌توانند در خط اکستروژن ورق، تبدیل به ورق‌های قابل استفاده در صنعت غذایی با بهره گیری از استانداردهای جهانی FDA قرار می‌گیرند.

مرحله 6: پلت سازی

در حالتی که فقط پلت یا گرانول‌سازی از پرک‌های پلاستیکی مد نظر باشد، پرک‌ها با استفاده از دستگاه پلتایزر به گرانول تبدیل می‌شوند. پلت سازی انتقال و نگهداری پلاستیک را راحت‌تر می‌کند. پس از تبدیل پرک ها به گرانول، در کیسه‌های 25 کیلوگرمی یا کیسه‌های جامبوبگ (500 تا 1000) کیلوگرمی ذخیره می‌شوند. این کیسه‌ها با ماشین‌های کیسه پرکن نیمه اتوماتیک یا تمام اتوماتیک پر می شوند. پلت‌ها از نظر اندازه و شکل یکنواخت هستند و به راحتی می‌توان آنها را ذوب کرد و به محصولات جدید قالب زد.

مرحله 7: ساخت محصولات جدید از پلاستیک ها

آخرین مرحله در فرایند بازیافت، تولید محصولات جدید است. پلت‌ها به کارخانه‌ها منتقل می‌شوند و در آنجا برای تولید محصولات مختلف مانند کیسه‌های پلاستیکی، ظروف و بطری‌ها استفاده می‌شوند. پلت‌ها با استفاده از ماشین‌هایی مانند ماشین‌های قالب گیری تزریقی یا ماشین‌های قالب گیری دمشی ذوب شده و به شکل دلخواه در می‌آیند. سپس محصولات نهایی برای بررسی کنترل کیفیت ارسال می‌شوند تا اطمینان حاصل شود که استانداردهای لازم را برآورده می‌کنند. محصولات ساخته شده از پلاستیک بازیافتی مقرون به صرفه و سازگار با محیط زیست هستند و به کاهش میزان زباله‌هایی پلاستیکی که به محل‌های دفن زباله یا اقیانوس‌ها ختم می‌شود کمک می‌کنند.

​​​​

شرکت دیباج صنعت پاسارگاد ارائه‌دهنده انواع تجهیزات مورد استفاده در بازیافت پلاستیک‌ها می‌باشد. این تجهیزات شامل خطوط کامل بازیافت، دستگاه سورتر و سورتینگ پلاستیک، متال دتکتور، سیستم انتقال مواد پنوماتیک (PCS)، دستگاه اکسترودر، خط تولید ورق PET و دستگاه کیسه‌پرکن می‌باشند. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های تماس 86086951-021 و 91009339-021 شرکت دیباج صنعت پاسارگاد در تماس باشید.     

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *