گزارش روز اول و دوم کنفرانس همایش اقتصاد صنایع پلاستیک / 8 و 9 مهرماه – دریچه ای رو به واقعیت ها – خبرگزاری پپنا – پلیمر (پلاستیک) و بسته‌بندی

گزارش روز اول و دوم کنفرانس همایش اقتصاد صنایع پلاستیک / 8 و 9 مهرماه – دریچه ای رو به واقعیت ها

همایش اقتصاد صنایع پلاستیک

خبرگزاری پلیمر و بسته بندی – پپنا (www.ppna.ir):

گزارش روز اول:

گزارش همابش اقتصاد صنایع پلاستیک در ایران، اوضاع اقتصاد مملکت همچنان خاکستری ست

◾️همایش اقتصاد صنایع پلاستیک در ایران توسط انجمن ملی پلیمر و روزنامه دنیای اقتصاد امروز ساعت 9 صبح 8 مهرماه 1403 شروع شد و فردا 9 مهرماه به پایان می رسد
◾️امروز تصویری از اقتصاد ایران ترسیم شد و فردا در سخنرانی ها اقتصاد صنایع پلاستیک در بخش های مختلف مورد بررسی قرار می گیرد
◾️موسی غنی نژاد اقتصاددان در همان ابتدا گفت من به آینده محتاطانه خوشبینم و این کلیدواژه به نوعی در دیگر سخنرانی ها هم تکرار شد
◾️پویا جبل عاملی اقتصاددان، گفت: تورم بالا ادامه دارد فقط از کانال 40 درصد به 30 درصد می رسد
◾️وی تاکید کرد: بازگشت ترامپ اثرِ گذشته را در تورم افسار گسیخته نخواهد داشت اما قطعا تاثیرگذار خواهد بود. همین کلام هم محل مناقشه بود، دکتر سید محمد صادق الحسینی اقتصاددان شاخص کشور نظر دیگری دارد و در سخنرانی اش در همایش گفت: تاثیر حضور ترامپ در اقتصاد ایران گسترده خواهد بود.
◾️نکته مهمی که دکتر صادق الحسینی مطرح کرد 10 میلیون جمعیت متوسط ایران هست که فقیر شده اند. وی، این ده میلیون نفر را برای ساختار سیاست کشور خطر آفرین دانست.
▪️نکته جالب دیگر ایشان، تبیین جایگاه اقتصاد ترکیه بود. وی تاکید کرد: آنچنان که می گویند قبل از انقلاب اقتصاد ایران گل و بلبل بود، نبود و ما برتر از ترکیه نبودیم اقتصادمان یک دوم ترکیه بود امروز هم همین گونه است. اما ایشان تصریح کرد در مقطعی قبل از سال 2010 و قبل از تحریم ها ایران از ترکیه و عربستان جلو زد. یعنی اگر شرایط فراهم باشد ایران بقیه کشورها را به سرعت جا می گذارد.
◾️هادی خسرو شاهین سیاسی ترین سخنران همایش هم گفت عقلانیت ساختار جمهوری اسلامی مذاکرات را از دوره شهید رئیسی آغاز کرده و این مذاکرات در دولت پزشکیان ادامه دارد. مذاکرات دیگر صرفا هسته ای نیست و موضوعات منطقه ای در اولویت است.
◾️علی سرزعیم هم در سخنرانی خود، بازار ملک، طلا، بورس، ارز و ارزهای دیجیتال را مورد بررسی قرار داد. پیش بینی این اقتصاددان صعود نرخ بازارها بود. معتقد است بعد از این هیجانات فعلی باید بانک مرکزی اجازه دهد دلار تا 70 هزار تومان به آرامی بالا برود. ملک رشد می کند. طلا بالا می رود.
◾️سرزعیم سرمایه گذاری در بورس را برای کوتاه مدت نادرست دانست و خرید ارز دیجیتال را منطقی ندانست.

همه چیز جالب بود. همایش منظم و مرتب با پنل سخنرانی مدیران صنایع بالادست پتروشیمی پیگیری شد.

گزارش روز دوم:

همایش اقتصاد صنایع پلاستیک دریچه ای به روی واقعیت ها
➕امروز روز ارائه سخنرانی های فوق العاده بود. کاش محتوای این همایش تبدیل به یک دفترچه شود. سی دی و پاورپوینت به درد نمی خورد. باید سخنان را پیاده کرد و گذاشت جلوی مدیران/ چه مدیران دولتی و چه مدیران صنایع پلاستیک…

◾️میانه ی روز دوم همایش می شد چهره های پنچر و ناامید را در سراسر سالن دید. اوضاع خوب نیست…
◾️پارادوکس را می شد در چهره ها دید، چهره هایی با جیب های پر از پول در مواجه با واقعیت های تلخ.
◾️سخنرانان چه می گویند.
◾️نمودارها (شامخ) از رکود حکایت دارد. از ابتدای سال اجازه ثبت سفارش برای واردات ماشین آلات خط تولید داده نشده است. اجازه واردات با ارز آزاد هم نمی دهند. آمار معاملات مواد پلیمری نشان می دهد خرید مواد اولیه نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش پیدا کرده است!!! ناترازی برق را تازه پشت سر گذاشته ایم. سخن از تاترازی و قطع قطعی گاز در زمستان است.
◾️نماینده پتروشیمی شازند می گوید خوراک نداریم؟ خوراک برای تولید بنزین می رود. رئیس سابق صنایع تکمیلی شرکت ملی صنایع پتروشیمی می گوید 2 و نیم میلیون بشکه نفت قبل از آمدن به چرخه تولید هدر می رود. از سرمایه گذاری عقب هستیم.. یکی دیگر بلند می شود و می گوید: صنایع تکمیلی پتروشیمی تبدیل به عاقبت صنعت نساجی می شود.
◾️آن یکی از وزارت صمت می گوید: سابیک برای 10 سال آینده 100 میلیارد دلار در صنعت پتروشیمی سرمایه گذاری می کند.
◾️اینکه در عراق و افغانستان تولید پا گرفته و بعید است در سال های آینده بازار این دو کشور به راحتی در اختیار ایرانی ها باشد
◾️حجم واقعیت های تلخ به حدی بود که ناهار از گلوی کسی پایین نرفت. خیلی اوضاع بد است. حتی سخنان سعید ترکمان با این استدلال که یک میلیارد دلار حجم واردات رسمی و غیر رسمی محصولات پلیمری ست و می توان این حجم را در داخل تولید کرد و الان بهترین زمان برای سرمایه گذاری ست هم حال کسی را خوب نکرد.

◾️بعد از ناهار جمالی از فروش در علی بابا و آمازون گفت. از بازار مستعد آفریقا، از کیک بزرگ اقتصاد امریکا. اینکه امریکایی ها در ماه 14 میلیون دلار بشقاب پلاستیکی می خرند. اما در لابه لای سخنانش آرامش را به حاضران بازگرداند.
رانت شیرین.
◾️جمالی گفت تا وقتی رانت شیرین در ایران هست و پتروشیمی ها با لابی خوراک ارزان می گیرند و صنایع تکمیلی مواد را با ارزهای غیر واقعی در اختیار دارد، رفتن به سمت صادرات جذاب نیست. همین بازار مگر چه بدی دارد که خود را درگیر صادرات کنیم؟

◾️امروز روز ارایه های فوق العاده بود . بیم و امید . ریسک های اقتصاد ایران . واقعا حجم داده های سخنرانان به حدی بود که در یکی دو گزارش قابل خلاصه کردن نیست. روز دوم خیلی بهتر از روز اول بود

نماآهنگ مربوط به همایش در اینستاگرام پپنا

https://www.instagram.com/reel/DAjHqYLN8zt/?igsh=MWYwa3o3dWh6eTM4bw==

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *